Zelfverdediging

TECHNIEKEN VOOR ZELFVERDEDIGING BESTAAT NIET
 Zelfverdediging VlaardingenOf je vecht terug of je vecht niet terug. Niet het vechten, maar de reden waarom je vecht bepaald of het zelfverdediging is. Dit betekent feitelijk dat we ons niet verdedigen, maar het initiatief nemen. Weet je nog? De aanval is de beste verdediging.
Als je op straat zomaar wordt lastig gevallen moet je uit gaan van het ergste en alles doen wat nodig is voor jouw veiligheid. Dus eigenlijk is het niet jezelf beschermen, maar zelfbehoud.

ZELFVERDEDIGING DIENT AAN 3 CRITERIA TE VOLDOEN

Eenvoud

SNEL TE LEREN EN TOE TE PASSEN
Alle handelingen moeten snel te leren zijn. Hoe ingewikkelder hoe meer je na moet denken.

In een nood situatie heb je geen tijd om te kiezen. Je hebt heel even tijd om te handelen. Wat je bij Wing Chun leert onthoud je voor de rest je leven en zal je altijd kunnen toe passen.

Effectiviteit

MAXIMAAL RESULTAAT
Alle technieken moeten maximaal effect hebben. Een krachtige aanval is de beste verdediging.
Je agressor moet zich afvragen of hij je wel had moeten belagen, hij moet spijt hebben als haren op zijn hoofd!
Denk er om, je hebt geen optie.
Hij heeft voor jou gekozen.

Economsisch

MINIMALE INZET
Zoveel mogelijk in zo weinig mogelijk tijd bereiken. Een gevecht op straat duurt vaak maar enkele seconden. Je hebt dus haast om hem op andere gedachten te brengen. Met eenvoudige bewegingen ben je sneller dan iemand die niet economische technieken gebruikt.

Wing Chun Kung Fu – De Oplossing

Alleen als alle bewegingen aan deze criteria voldoen heb je een zelfverdediging die door een kleiner persoon te gebruiken is. Wing Chun is wereldwijd beroemd om deze drie kenmerken.

Door je toegenomen zelfvertrouwen zal je je weerbaarder voelen. Dit is via subtiele signalen waar te nemen voor agressievelingen. Zij willen een slachtoffer en herkennen dat niet in jou.

Net zoals bij een brandverzekering bescherm je jezelf tegen het ergste. Er van uitgaand dat het nooit zal gebeuren. Maar soms gebeurt het toch. Wing Chun Kung Fu is dan de beste verzekering.